Blogul lui Kulla

Trebuie sa stii cum sa gestionezi orice situatie

Ai un deces in familie? In aceste clipe pline de tristete maxima firma de pompe funebre Casa Funerara Luca va pune la dispozitie un medic pentru eliberarea de certificat deces. Pentru a avea certitudinea mortii cerebrale trebuie efectuate 2 examinari numai dupa implinirea a cel putin 6 ore de la survenirea decesului.Certificatul de deces  se elibereaza post mortem numai dupa implinirea a 24 de ore de la deces, iar imbalsamarea se efectueaza numai in urma emiterii certificatului constatator de deces.In acest articol vom prezenta si ce alte servicii funerare ofera Casa Funerara Luca:

-servicii funerare de toaletare a decedatului. Aceste servicii includ operatiunile de spalare, igienizare, cosmetizare, barbierit imbracat si asezat in sicriu. Servicul de toaletare a decedatului se poate realiza de catre personalul firmei la domiciliul dumneavoastra. Imbracarea decedatului se va face cu obiecte vestimentare puse la dispozitie de catre familie.

– imbalsamarea reprezinta procedeul medical prin care se urmareste impiedicarea descompunerii decedatului. Acest procedeu se realizeaza prin aplicarea unei metode artificiale de conservare. Casa Funerara Luca are angajati pregatiti pentru efectuarea acestei operatiuni.

-aranjamente florale. Casa Funerara Luca comercializeaza aranjamente din flori artificiale, naturale, realizate de profesionisti cu experienta bogata in domeniu. Coroane sau jerbe, indiferent ce aveti nevoie Casa Funerara Luca va ajuta in acest sens. Florile au preturi mici, sunt excelent executate, totul poate fi personalizat si se realizeaza doar la comanda, din flori naturale. Garoafe, crizanteme sau crini, orhidee, garoafe, toate acestea se vor regasi in cele mai reusite aranjamente florale pentru persoane decedate.

Pe langa serviciile mentionate mai sus, pe tot parcursul intregului proces funerar trebuie asigurat transportul si manipularea decedatului. Se ofera in mod gratuit manipularea decedatului de la locatia indicata de familie oricarui client care a ales unul din pachetele noastre de servicii funerare Seviciul de transport funerar este efectuat cu masini funerare autorizate, rapid si fara efort din partea dumneavoastra.

Actele necesare pentru a putea inregistra decesul sunt certificatul medical constatator al decesului, actul de identitate al decedatului, actul de identitate al declarantului. În cazul în care decesul nu a fost declarat în termen, întocmirea actului de deces se face cu aprobarea Parchetului. Declararea decesului se face la starea civila pe raza sectorului sau a orasului unde a survenit decesul.

Odată cu eliberarea certificatului de deces ofiţerul de stare civilă eliberează declarantului o adeverinta de inhumare sau de incinerare, dupa caz, într-un singur exemplar.

In cazul in care un deces s-a produs sau s-a inregistrat in straintate, inhumarea sau incinerarea unui cetatean roman se face pe baza adeverintei de inhumare sau incinerare eliberata de primaria in a carei raza teritoriala urmeaza sa se faca inhumarea sau incinerarea.

Actele necesare inhumarii sau incinerarii sunt: copie dupa certificatul constatator al decesului, certificatul de imbalsamare, autorizatie de la SANEPID, certificatul de deces, adeverinta de inhumare, contractual de concesiune al locului de veci.