Blogul lui Kulla

Tratament paradontoza cu laser?

Ce trebuie să știi despre paradontoză și tratamentele existente?

 

Una dintre cele mai frecvente probleme la nivelul cavității bucale este paradontoza. Această afecțiune este foarte des întâlnită la tot mai mulți oameni. Din fericire această boală a gingiilor poate fi tratată, încetinind astfel avansarea afecțiunii, iar în ultimii ani tot mai multe variante de tratament pentru paradontoză au apărut. Haide să descoperim împreună câteva informații utile referitoare la boala paradontală și la tratamentele existente în prezent pe piață.

 

Pe scurt despre paradontoză

Paradontoza sau boala paradontală, cum mai este numită, se manifestă ca o afecțiune de tip inflamator asupra gingiilor. Aceasta acționează asupra acelor țesuturi care susțin dinții pe arcadă, și anume asupra gingiilor, osului alveolar și asupra ligamentului paradontal. Paradontoza este o afecțiune care se manifestă în mai multe faze în funcție de gravitatea și gradul de afectare a gingiilor, iar cazul cel mai grav este reprezentat de pierderea dinților. Apariția paradontozei poate fi favorizată de factori precum fumatul, carii, sarcină, boli cardiovasculare, diabet zaharat sau utilizarea de anticoncepționale. Este foarte important de reținut că boala paradontală poate apărea și în cazul în care dinții tăi sunt fără carii. Paradontoza poate fi identificată doar de către un stomatolog și prin urmare consultul periodic este recomandat pentru a depista eventuale probleme cu paradontoza și pentru a preveni avansarea bolii.

 

Variante de tratamente pentru paradontoză

Primul lucru pentru a avea certitudinea dacă paradontoza îți afectează sănătatea cavității bucale este să faci o vizită la medicul stomatolog. Printr-un examen stomatologic vei știi dacă trebuie să cauți tratament împotriva paradontozei. Ȋn cazul în care un specialist stomatolog îți confirmă boala paradontală, în funcție de stadiul în care se află, poți alege din mai multe variante de tratament. Astfel, ai oportunitatea de a alege un tratament pe bază de elemente naturale în tratarea paradontozei sau un tratament prin intervenție laser. O altă variantă de tratament este aceea cu antibiotice, iar dacă vrei rezultate imediate poți apela la tratament paradontoza injectabil. Trebuie spus că oricare dintre aceste variante de tratamente pentru boala paradontală vine cu avantaje și dezavantaje. De aceea este bine că decizia finală privind alegerea tratamentului optim pentru tine să o iei în urma consultării unui medic stomatolog.

 

Tratament paradontoza pret

Prețul tratamentelor împotriva paradontozei diferă în funcție de tipul de tratament ales și de durata tratamentului. Oferta de tratamente împotriva paradontozei este foarte diversificată și numeroasă, găsind pe Internet foarte multe posibilități de a trata această problemă de sănătate a danturii. Indiferent de preț, trebuie să ții cont de faptul că avansarea bolii paradontale poate duce la pierderea dinților. De aceea, dacă ai problema aceasta, atunci este momentul să cauți cea mai potrivită clinică sau cea mai potrivită metodă pentru a combate și a încetini paradontoza. Un tratament paradontoza este cu siguranță mai indicat decât posibilitatea de a rămâne fără dinți, iar prețul pentru un tratament este cu siguranță mai mic decât gândul de a-ți pierde dinții.

 

Simți că ai putea avea probleme cu paradontoza? Atunci nu mai pierde timpul și programează-te la o consultație la stomatolog. Există diverse variante de tratament paradontoza și vei putea găsi cea mai bună opțiune și pentru tine.