Blogul lui Kulla

Tot ce trebuie să știi despre semințele de morcovi mov

Morcovii sunt cunoscuți și apreciați în multe bucătării din lume, dar ai auzit de morcovi mov? Acești morcovi nu sunt doar estetici, ci vin și cu o serie de beneficii pentru sănătate, datorită antocianilor pe care le contine. Înainte de a deveni populari în culoarea portocalie pe care o știm astăzi, morcovii erau adesea mov. În Asia Centrală, unde morcovul sălbatic își are originile, varietățile mov au fost cultivate pentru mii de ani.

De ce morcovii mov?

Morcovii mov conțin antociani, un pigment natural responsabil pentru culoarea lor. Antocianii sunt cunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor.

Caracteristicile semințelor

Semințele de morcovi mov sunt special selecționate pentru a produce rădăcini cu o culoare profundă, violet, atât în interior, cât și în exterior. Aceasta nu este doar o caracteristică estetică, ci și o garanție a conținutului ridicat de antociani.

Recomandări de semănare și recoltare

Pentru cei interesați să cultive morcovi mov, perioada ideală de semănare este Martie-Mai și Octombrie, iar recoltarea se face în Iunie-August.

Avantajele morcovilor mov față de cei tradiționali

Pe lângă beneficiile lor nutriționale, morcovii mov pot adăuga un strop de culoare în salate, sucuri sau alte preparate culinare. Imaginează-ți surpriza oaspeților tăi când vor vedea o salată cu morcovi mov sau un pahar de suc mov!

Semințele de morcovi mov de la Bursa de Flori

Hibrid timpuriu oferit de Bursa de Flori vine cu un randament ridicat și rezistență la boli. Acest soi de morcov este perfect atât pentru recoltarea din Iunie-August, cât și pentru depozitarea toamnei. Cei care doresc să cultive acest soi pentru depozitare, ar trebui să știe că semănarea se face în perioada 20 mai – 10 iunie.

Cum să gătești morcovii mov?

Datorită antocianilor morcovii mov își păstrează culoarea chiar și după tratament termic. Sunt delicioși consumați proaspăt, în salate, sucuri sau chiar gătiți în diferite preparate culinare.

Morcovii mov nu sunt doar un moft sau o tendință trecătoare în lumea culinară. Ei sunt o comoară nutritivă, un festin pentru ochi și o delicatesă pentru papilele gustative. Cu semințele de morcovi mov de la Bursa de Flori, poți aduce această minunăție în grădina ta.

Îți dorești să experimentezi cu morcovi mov în bucătăria ta? De ce să nu încerci să cultivi propriii tăi morcovi, începând cu semințele de calitate de la Bursa de Flori? Morcovi mov – o alegere colorată și sănătoasă pentru grădina și bucătăria ta. Cultivă-i cu încredere cu ajutorul semințelor de calitate superioară de la Bursa de Flori!