Blogul lui Kulla

Tot ce ai nevoie să știi despre realizarea tehnicii dry needling în clinica de recuperare medicală MovKinetic

Tehnica de recuperare medicală dry needling este un tratament folosit de kineterapeuți prin care se introduce în țesuturi ace sterile cu filament foarte fin (ac de acupunctura), pentru a stimula un efect de vindecare. În funcție de punctele specifice alese și de tehnica utilizată, efectele sale propuse ajută la eelaxarea spasmul muscular și punctele de declanșare miofasciale, ajută  la ameliorarea durerii, reduce inflamația, îmbunătățește răspunsurilor imune/vindecării locale.

Care este diferența dintre tehnica dry needling și acupunctură?

Tehnica dry needling la preț foarte convenabil în clinicile MovKinetic se realizează toal diferit față de ceea ce știți deja și nu este același lucru cu acupunctura, deși există asemănări între cele două tehnici. Principala diferență este teoria din spatele motivului pentru care tehnicile funcționează azi. Acul uscat se concentrează în primul rând pe reducerea durerii și restabilirea funcției prin eliberarea punctelor de declanșare miofasciale în mușchi, în timp ce acupunctura este definită ca stimularea anumitor puncte de de-a lungul pielii corpului, corespunzând cu 12 canale energetice imaginare de pe corp. Acupunctura se concentrează pe tratamentul afecțiunilor medicale prin restabilirea fluxului de energie prin aceste puncte-cheie din organism pentru a restabili echilibrul.

Cum funcționează?

Tehnica dry neeling ajută la scăderea durerii musculare locale și la îmbunătățirea funcției prin restabilirea capacității unui mușchi de a prelungi și scurta în mod normal prin eliberarea punctelor de declanșare miofasciale.

Când un ac cu filament fin este introdus în centrul unui punct de declanșare miofascial, se consideră că se efectuează eliberarea de substanțe chimice în organism prin stimularea fibrelor nervoase din proximitate. Nervul trimite un semnal de-a lungul măduvei spinării către creier, care poate avea mai multe efecte, inclusiv eliberarea de substanțe chimice și creșterea fluxului sanguin. Acest lucru poate oferi o senzație plăcută, fără durere de 2-3 zile și o oportunitate de reantrenare a mușchilor cu mai puțină încordare și durere.

Astfel, mulți pacienți care se confruntă cu dureri, au ales deja tehnica dry needling la preț bun în clinica de recuperare medicală MovKinetic. În timpul acestei proceduri, este posibil să simțiți o ușoară înțepătură pe măsură ce acul este introdus și îndepărtat. Cu toate acestea, acest disconfort nu ar trebui să dureze mai mult de o secundă înainte ca organismul și corpul să se obișnuiască cu el.

De asemenea, o scurtă contracție musculară poate fi simțită în timpul acestei proceduri. Acest lucru poate apărea în timpul tratamentului când acul este introdus într-un punct de declanșare miofascial. Este posibil să simțiți o greutate sau o durere mică în locul în care a fost inserat acul.

Așadar, dacă vreți să aflați mai multe despre tehnica dry needling preț și alte informații, vă invităm să accesați pagina noastră web www.movkinetic.ro, secțiunea specifică – dry needling. Medicii noștri vă vor ajuta să vă simțiți din nou fresh și sănătos!