Categories
Uncategorized

Ti-ai facut bagajele pentru urmatoarea vacanta?

Daca esti numai cu gandul la vacanta, poate ca merita sa iti faci deja planurile pentru lunil urmatoare. Probabil stii deja ca in ziua de azi te despart doar cateva ore de principalele destinatii ale Europei, insa daca iti doresti sa descoperi un oras special atunci, cu siguranta, merita sa alegi bilete de avion spre Roma. Te asteapta nenumarate atractii, e usor sa iti faci un itinerariu care sa cuprinda cat mai multe locuri ce merita descoperite si clar e mai simplu sa faci pregatirile cu Fabrica de Vacante.

Muzeul National Roman

Nu trebuie sa fii pasionat de istorie pentru ca afla mai multe despre cea a Romei, motiv pentru care Muzeul National Roman merita inclus pe itinerariul tuturor celor care ajung in capitala italiei. Totusi, e bine de stiut ca toate colectiile nu sunt gazduite in acelasi loc, ci sunt imprastiate in mai multe puncte din oras. Artefacte, bijuterii, arme, sculpturi din marmura, toate merita descoperite.

Monumenul Victor Emanuel al II-lea

Acesta e fost ridicat in onoarea primului rege al Italiei neunificate. Arhtiectul Giuseppe Sacconi a inceput lucrarile la acest monument in anul 1885, acestea fiind finalizate 40 de ani mai tarziu, in 1925. Sunt gazduite doua muzee care merita sa fie descoperite de catre toti cei care ajung aici, insa si structura in sine impresioneaza.

Muzeele Capitoline

In ciuda faptului ca a fost nevoie de aproape patru secole pentru ca romanii sa construiasca muzeele Capitoline, urmand ca mai tarziu Michelangelo sa isi lase amprenta in anii 1500, cu siguranta, asteaptarea a meritat. Colectiile de arta, obiecte istorice, toate se pot gasi aici, de la picturi renascentiste, la statui vechi, bijuterii si nu numai.

Dealul Palatin

Cu totii stim ca Roma a fost ridicata pe sapte dealuri, iar unul dintre acestea este dealul Palatin, cel care a jucat un rol important in mitologia romana. Se spune ca acesta este locul in care Roma a fost fondata si chiar daca astazi sunt vizibile doar ruinele, nimeni nu va fi dezamagit de aceasta atractie.

Basilica di Santa Maria Maggiore

Aceasta a fost ridicata in secolul al IV-lea si e considerata una dintre cele mai importante biserici catolice din capitala Italiei. Exteriorul a fost renovat complet in secolul al XVIII-lea, in timp ce interiorul a fost bine pastrat de-a lungul timpului.

Piata Sf. Petru

Cu siguranta, cine alege bile de avion spre Roma nu are cum sa rateze piata Sf. Petru care se regaseste in Vatican. Mii de oameni se aduna aici pentru a asculta mesajul papei, iar totul a inceput in anii 1600 cand arhitectul Bernini si-a lasat amprenta asupra spatiului.