Categories
Uncategorized

Președintele le reamintește românilor să respecte distanțarea socială: Acum este momentul să fim puternici și uniți

Președintele României, Klaus Iohannis, le-a cerut pensionarilor să nu se expună unui risc imens și le-a reamintit românilor să respecte distanțarea socială pentru a limita răspândirea Covid-19. El a anunțat, de asemenea, că autoritățile vor lupta cu noul coronavirus impunand măsuri și mai dure, întrucât „ne confruntăm cu o situație fără precedent”.

În timpul unei declarații de presă de luni, 23 martie, Klaus Iohannis a spus că inevitabilul s-a întâmplat și România a înregistrat primele decese cauzate de infecția cu noul coronavirus. Și, întrucât datele au arătat că Covid-19 poate fi letal într-o proporție mult mai mare pentru vârstnici, președintele i-a îndemnat pe pensionari să nu se expună unui risc imens și să rămână acasă.

De asemenea, președintele i-a sfătuit pe români să respecte distanțarea socială: „Într-o ironie crudă, a-i ajuta pe ceilalți înseamnă azi, și în săptămânile următoare, să rămână departe de ei. […] Menținerea distanțării sociale este calea de a depăși acest moment incredibil de dificil. Deci, în aceste zile, să avem grijă mare de părinții și bunici, dar de la distanță. ”

„Urmează săptămâni critice, care vor pune la încercare toate capacitățile statului, dar și puterea noastră morală și emoțională. Acum este momentul să fim puternici și uniți ”, a adăugat Iohannis.

Președintele i-a îndemnat și pe români să respecte regulile și recomandările autorităților, deoarece astfel „economisim timp prețios și ajutăm sistemul medical să trateze persoanele infectate”.

„Să fim responsabili și să nu contribuim la prelungirea unei perioade dificile pentru toată lumea!”, A adăugat el intr-un comunicat de presa unde a fost prezent si https://ziaruldebucuresti.ro/
Klaus Iohannis le-a mai spus politicienilor locali să nu folosească această criză în bătălia electorală, întrucât nu este momentul pentru certurile politice.

Referindu-se la măsurile și restricțiile impuse până acum pentru a limita răspândirea noului coronavirus, Iohannis a spus că acestea au fost implementate treptat, ținând cont de rata de transmitere a Covid-19, dar că „nu ne vom opri și vom lua și mai multe măsuri când vor deveni absolut obligatorii pentru a limita răspândirea virusului. ”

„Totodată, vom continua să-i ajutăm pe toți cei afectați de această criză. Un nou pachet va fi adăugat la măsurile sociale și economice adoptate în ultimele zile, care vor rezolva problemele mai multor categorii de antreprenori și oameni de afaceri care se confruntă cu mari dificultăți ”, a mai spus președintele Iohannis.