Blogul lui Kulla

Pigmenții pentru machiaj oferă ochilor mai multă intensitate și contrast

Prin particulele strălucitoare pe care le conțin, pigmentii sunt capabili să capteze lumina. Este binecunoscut faptul că texturile mate nu mai sunt la modă, iar make-up artiștii promovează un aspect natural și luminos. În cazul meu, prefer această abordare, însă, lucrând cu mai multe persoane,  trebuie să am o varietate cât mai mare de produse.

Utilizarea pigmentilor este esențială pentru mine, pornind de la cursul de bază, și nu îmi pot imagina cum aș putea să realizez un machiaj pentru o mireasă sau un smokey eye fără acest produs. Alegerea de a folosi sau nu pigmenti este la latitudinea fiecărui make-up artist, însă te avertizez că vei fi tentată să îți cumperi din ce în ce mai mulți.

Existe tot felul de informații despre texturi și produse noi răspândite în mediul online, motiv pentru care termenul „pigment” n-ar trebui să-ți fie străin. În ultimii ani, cei din industria de beauty s-au străduit să creeze produse cu texturi mai fine și mai ușor de folosit. În acest sens, pigmentii pentru machiaj nu sunt un produs nou, dar au devenit recent un element esențial pentru orice pasionat make-up, deoarece oferă un plus de strălucire și de intensitate culorii.

Pigmenții sunt extrem de utilizați în machiaj, reprezentând un element important în crearea diferitelor tipuri de look-uri. Astăzi, sunt comercializați într-o varietate de forme, culori și texturi, permițând realizarea unui make-up personalizat și adaptat nevoilor și preferințelor fiecărei persoane. Pigmenții se pot folosi în diferite moduri, cum ar fi în amestec cu baza de machiaj, în aplicarea pe buze, ochi sau obraji, pentru a crea efecte de luminozitate, intensitate sau profunzime a culorii. Mai mult decât atât, mulți make-up artiști îi combină cu scopul de a obține nuanțe noi și vibrante. Din acest motiv, pigmenții nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj a oricărei persoane pasionate de acest domeniu sau care activează în industria beauty.

Iată câteva trucuri de make-up cu pigmenți pe care oricine trebuie să le cunoască: mixează pigmenți cu bază de machiaj pentru a crea un efect de lumină subtil; amestecă pigmentul cu un hidratant sau un ulei pentru a obține un efect mai strălucitor; pentru a obține un machiaj cat eye, amestecă pigmentul cu o picătură de apă și aplică-l cu o pensulă subțire; adaugă pigmenți în produsele tale de machiaj preferate pentru a obține nuanțe personalizate; adaugă pigmenti în fondul de ten, în rujul de buze sau în lacul de unghii pentru a obține nuanțe unice;

folosește pigmenți pentru a accentua și contura pomeții; adaugă pigment în crema hidratantă pentru corp dacă vrei o tentă de strălucire pe piele.