Blogul lui Kulla

Oricine trebuie sa stie cum sa scape de constipatie

Constipatia reprezinta o problema cu care ne confruntam multi dintre noi, iar daca nu sunt luate masuri, pe termen lung este posibil sa apara tot felul de complicatii. Astfel, este ideal ca orice persoana sa cunoasca mai multe modalitati prin care sa previna, dar si sa gestioneze situatia in mod corespunzator si cu toate ca nu exista laxativul perfect, avem tot felul de solutii la indemana. De asemenea, nu trebuie sa mergi la doctor pentru a determina faptul ca esti constipat, iar cauzele pentru care fenomenul poate sa apara sunt multiple.

La capitolul laxative naturale avem la indemana mai multe solutii, iar acestea pot fi stimulente, fiind denumite astfel datorita faptului ca isi desfasoara activitatea ca un muschi, iar efectele sale sunt resimtite direct in colon, fara a exista efecte secundare sau alte minusuri. Totusi, putem aminti si de laxativele mecanice care datorita continutului bogat de fibre duc la retinerea apei si iar nevoia de a merge la baie va veni imediat. Exista si laxative osmotice, care se bazeaza pe simpla crestere a valorilor de apa din intestin, ocazie cu care scaunul devine moale.

Ai la dispozitie mai multe solutii

Daca esti interesat de laxativul perfect, atunci cu siguranta ar trebui sa incerci sucul de mere in comabinatie cu uleiul de masline. Poti sa pregatesti valori egale intr-o cana si o vei consuma inainte de somn, iar dimineata, cu siguranta, vei sesiza diferenta. Putem aminti si de ciresele in combinatie cu mierea de albine, iar reteta se bazeaza pe fierberea unei cani cu apa, in care sa se adauge cateva cirese care sa se lase peste noapte, iar dimineata se adauga si mierea de albine, urmand ca apa sa fie consumata.

Poti sa incerci si aloe vera ca solutie pentru constipatie, asa ca ai nevoie de o frunza pe care sa o pui intr-un recipient cu apa fierbinte, unde o lasi la racit, iar sucul obtinut se poate consuma, dar nu mai des de doua ori pe saptamana si este important de stiut ca aceasta varianta nu este viabila in cazul gravidelor sau celor care urmeaza diferite tratamente. Si uleiul de ricin poate fi considerat laxativul perfect, iar cu acesta se poate imbiba un prosop, cu care sa se maseze zona abdominala.

Ce se poate manca

In schimb, atunci cand nu vrei sa urmezi astfel de solutii, merita sa te orientezi catre diferite alimente care te pot ajuta, incepand de la merele rosii care stimuleaza tranzitul sau bananele care au acelasi efect. De asemenea, si ceapa este eficienta in acest caz, cu toate ca aduce si multe alte beneficii sanatatii noastre, motiv pentru care ar trebui sa o includem in planul nostru alimentar din viata de zi cu zi.