Categories
Uncategorized

Nu stii cine sa te ajute cu intabularea?

Faptul ca domeniul constructiilor este in plina expansiune chiar nu e o noutate pentru nimeni intrucat oricine poate sa observe faptul ca in marile orase si in apropierea acestora apar constant noi cladiri. Acest fenomen duce implicit si la cresterea cererii pentru alte servicii, iar la nevoie oricine poate alege firma specializata in intabulare. Cu siguranta, sunt multe cele care asigura asemenea servicii, dar pentru a evita orice problema ne putem orienta catre EuroSurvey.

Intabularea este o procedura strans legata de cadastru, pentru ca cele doua nu pot fi efectuate separat, insa ce presupune mai exact? E usor de inteles pentru ca vorbim de o serie de proceduri prin care sunt identificate, masurate si descrise tot felul de imobile, case, apartamente, terenuri, etc. Astfel, e nevoie de o echipa cu experienta care sa stie cum sa se adapteze la fiecare situatie pentru a aduce cele mai bune servicii, asa ca cine alege firma specializata in intabulare Eurosurvey va avea numai de castigat.

Mai departe poti sa vezi cateva dintre cele mai comune situatii in care aceste servicii sunt necesare incepand de la efectuarea pregatirilor pentru orice tip de proiect imobiliar. Poti apela la Eurosurvey si atunci cand, din diferite motive, documentatia cadastrala nu este inscrisa in Cartea Funciara sau poate pur si simplu atunci cand aceasta nu mai este la zi cu legislatia in vigoare. Soliciti ajutorul echipei si atunci cand exista suprapunere cu cel putin un vecin pentru ca aceasta sa se ocupe de intabulare, la fel si atunci cand se doreste ipotecarea sau instrainarea oricarui tip de imobil, indiferent ca vorbim de apartament, casa sau teren. Bineinteles, si la ridicarea unei noi constructii este nevoie ca aceasta sa fie inscrisa in cartea funciara. Serviciile sunt necesare si la dezmembrarea sau alipirea unui asau mai multor imobile, dar si cand se doreste instituirea unei servituti de trecere. Multi nici nu stiu ca un imobil se poate repozitiona cu usurinta atat timp cat nu i se modifica forma sau suprafata. Eurosurvey ne ajuta si in momentul in care institutiile financiare solicita relevee interioare in cazul in care nu au fost intocmite pana acum, iar serviciile sunt de folos si la radierea unei constructii din Cartea Funciara.

Nu uita de opozabilitata fata de terti, de posibilitatea de apartamentare a constructiilor, de prima inregistrare in sistemul integrat de cadastru sau de actualizarea documentatiilor cadastrale. Eurosurvey te ajuta si cu actualizarea limitelor de proprietate, a suprafetei unui imobil, a categoriei de folosinta, a destinatiei unui imobil, dar si cu inscrierea unei cladiri noi ridicate, cu sistarea Cartilor Funciare Colective, cu dezmembrarile, alipirile si cu obtinerea a fel si fel de avize, printre care si PUD, PUZ sau PUG.