Categories
Uncategorized

Nu stiam ce vin sa cumpar pana acum

Considerati a fi un sortiment mai delicat utilizat in fabricarea unei game largi vinuri, strugurii albi sunt apreciati atat pentru aromele subtile ce difera in functie de soi cat si pentru dulceata caracteristica ce contribuie mai apoi la un gust fin, echilibrat. Cultivati pe teritorii extinse in Romania, acestia sunt considerati o materie prima valoroasa, din care rezulta sortimente exclusiv autohtone, precum Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Regala sau Muscat Ottonel, dar si varietati de renume international ca Chardonnay, Pinot Noir ori Sauvignon Blanc. Astfel, datorita aromelor lejere, oricare dintre acestea se vor integra cu usurinta la orice ocazie, fiind servite indeosebi in combinatii usoare, cu alimente care sa le complimenteze gustul.

Feteasca Regala – un vin cu traditie

Fiind rezultatul unui proces de selectie atenta si manufactura la cele mai inalte nivele, Feteasca Regala este un sortiment ce se distinge prin calitatea si amplitudinea buchetului de arome, acesta fiind caracterizat de un gust proaspat si note acrisoare. Produsul finit contine o cantitate mica de zahar, fapt pentru care este de cele mai multe ori sec sau demisec, aceasta varietate fiind insotita de o tarie ce oscileaza intre 10-12% si o aciditate ce poate porni de la 4,5g/l, pana la un maxim de 7,5g/l. Nu in ultimul rand, aroma caracteristica de mar parguit si nuanta deschisa cu tente verzui sunt notele distinctive ce descriu cel mai bine acest vin.

Vinul de Budureasca – calitate si varietate

Cunoscuta ca fiind una dintre cele mai prolifice repere viticole de pe teritoriul tarii noastre, zona Dealu Mare este locul de pornire al multor crame de renume. Considerata a fi una dintre cele mai reputabile astfel de locatii, Budureasca se destinge prin multitudinea de soiuri premiate la nivel international. In ceea ce priveste vinurile albe, puteti alege dintr-o gama larga de vinuri de origine autohtona dar si de renume international, acestea fiind accesibile atat ca soi pur, cat si sub forma de cupaj. Daca si dumnevoastra doriti sa va bucurati de un gust desavarsit , nu ezitati sa alegeti Feteasca Regala de la Budureasca.

Cu ce asortam un vin alb

Recunoscut pentru gustul bine definit si lejeritatea cu care pune in evidenta preparatele usoare, acest tip de vin este ideal in combinatie cu carnea alba, branzeturile si pastele. Deopotriva robust si catifelat, acesta poate complimenta atat preparatele de tip mediteran, cat si salatele usoare sau aperitivele. Luand in considerare cantitatea redusa de zahar din compozitie, asocierea cu deserturile ar putea rezulta intr-o nepotrivire data de duritatea caracteristica unui sortiment sec. Prin urmare, daca acest tip corespunde trasaturilor pe care le cautati atunci cand alegeti o bautura pentru o ocazie speciala, nu ezitati sa comandati Feteasca Regala de la Budureasca, un vin de calitate, cu un gust echilibrat.