Blogul lui Kulla

Mi-am cumparat un set nou de anvelope

Nu esti multumit de performantele masinii tale si stii ca anvelopele joaca un rol important in acest sens? Atunci poate ca ar trebui sa te orientezi catre cele mai grozave optiuni, iar daca nu ai cunostinte in acest sens, te vom ajuta noi. In primul rand, este greu de prezis care este durata de viata a unei anvelope intrucat aceasta este influentata de mai multi factori, de la design, pana la obiceiurile soferilor, mediul in care se circula, conditiile de drum si nu numai.

In schimb, este important sa se tina cont de timp, pentru ca dupa cinci ani de folosire, anvelopele incep sa isi piarda din performante, fiind ideal ca acestea sa fie inspectate vizual de catre un profesionist. De asemenea, se recomanda ca acestea sa fie inlocuite dupa zece ani de la data fabricatiei ca masura de precautie, chiar daca par in conditii bune si chiar daca nu s-au uzat foarte mult. Totusi, intretinerea corespunzatoare a acestora poate duce la cresterea duratei de viata, iar aici putem aminti de asigurarea presiunii optime si alternarea acestora cu cele din spate pentru a se uza in mod egal.

De ce se uzeaza?

Cauciucurile se uzeaza din mai multe motive, incepand de la trecerea timpului si pana la conditiile de drum, gropi, diferite obstacole, obiecte ascutite, limitatoare de viteza si nu numai. Bineinteles, conteaza si temperaturile extreme, ploile, zapada sau gheata, alaturi de ulei si solutii chimice cu care pot fi tratate soselele sau razele directe ale soarelui. Si obiceurile soferilor isi pot lasa amprenta, de la plecarile bruste de pe loc si franarea puternica, circularea pe drumuri proaste sau ignorarea unor semnale de alarma, precum sunete sau vibratii in volan.

Atunci cand cumperi un set nou de cauciucuri trebuie sa te asiguri periodic ca acestea au presiunea recomandata, sa fie verificate ocazional de catre specialisti, sa fie alternate intre ele, dar si sa fie depozitate in mod corespunzator atunci cand sunt inlocuite cu cele de vara sau iarna. In plus, in conditii de iarna nu trebuie folosite anvelopele de vara pentru ca performantele acestora vor fi modice, insa si se vor uza. Mai mult, se recomanda sa nu fie combinate doua tipuri de cauciucuri, adica cele de iarna cu cele de vara. Si jantele trebuie sa fie potrivite, pentru ca acestea pot favoriza uzarea prematura a anvelopelor, dar este esential sa se respecte insemnele anvelopelor, pentru a fi utilizate in conditiile date.

Cumpara acum

Asadar, atunci cand esti in cautarea unui set nou de cauciucuri poti apela la cauciucurijante.ro intrucat optiunile sunt foarte variate aici si este imposibil sa nu gasesti ceea ce ai nevoie. Te bucuri de preturi accesibile pentru toate buzunarele si e foarte usor sa ajungi la produsele de care ai nevoie intrucat activitatea se desfasoara online.