Categories
Uncategorized

M-am gandit mult la o destinatie de vacanta grozava

Daca inca nu ti-ai programat urmatorul concediu, cu siguranta, ar trebui sa o faci pentru ca oricine poate rezerva un bilet de avion de la Fabrica de Vacante. Aici vei gasi intotdeauna cele mai bune optiuni catre care sa te orientezi, iar una dintre cele mai populare destinatii din aceasta perioada a anului este Londra. Un adevarat mix cultural isi asteapta turistii aici, iar Fabrica de Vacante se ocupa de toate detaliile, motiv pentru care merita sa vezi chiar acum care sunt principalele atractii pe care merita sa le descoperi.

Catedrala Sf. Paul

Construita in secolul al 17-lea, aceasta catedrala este una dintre cele mai mari atractii ale Londrei, iar de-a lungul existentei sale a trecut prin mai multe incercari, fiind salvata chiarsi dupa cel de-al doilea Razboi Mondial. Domul a fost inspirat de cel al bisericii Sf. Petru din capitala Italiei si astfel ca se ridica 118 metri in inaltime, fiind cea mai inalta cladire londoneza pana in 1962.

Piata Trafalgar

Cine rezerva un bilet de avion de la Fabrica de Vacante si ajunge in Londra, cu siguranta, merita sa includa in planul sau si aceasta piata, fiind una dintre cele mai faimoase din oras si se remarca prin mai multe statuiete si fantani. Numele pietei comemoreaza batalia de la Trafalgar din 1805 si de-a lungul timpului aici erau organizate diferite evenimente politice.

Turnul Londrei

Turnul Londrei, un alt mare simbol al orasului, a fost construit de catre imparatul William in anul 1078, iar incepand cu anul 1100 si pana la mijlocul secolului trecut a avut rol de inchisoare. De-a lungul timpului aici au fost inchisi mai multi oameni faimosi, printre care si regele Henry al VI-lea, iar astazi e una dintre cele mai mari atractii din Londra.

London Eye

Localizat pe malul Tamisei, London Eye reprezinta o structura impresionanta, care se inalta 135 de metri si e alcatuita din 32 de capsule exterioare. Acesta e un punct de observare si ofera curiosilor vederi impresionante asupra imprejurimilor, in special asupra centrului orasului. London Eye e cea mai mare atractie turistica din Marea Britanie si atrage anual aproape 4 milioane de vizitatori.

Palatul Buckingham

O vacanta in Londra nu are cum sa fie completa fara descoperirea palatului Buckingham, care reprezinta resedinta principala a reginei Elisabeta a II-a. Totusi, cladirea este o proprietate care apartine statului britanic, si nu monarhiei, iar una dintre cele mai mari atractii este schimbarea de tura a garzilor. Totodata, curiosii pot intra in cateva camere ale palatului incepand cu anul 1993, dar doar in lunile august si septembrie.

Asadar, e atat de simplu sa iti pui la punct o vacanta grozava, iar tot ce trebuie sa faci este sa iti rezervi biletul de avion chiar acum.