Blogul lui Kulla

Lucruri interesante despre Beijing

Beijing este capitala Republicii Populare China si este situat la marginea civilizatiei chineze. Este unul  dintre cele mai populate orase din China fiind considerat  centrul cultural, politic si social.

Orasul  se dezvolta  foarte repede si ajunge in prezent,sa fie considerat un oras cu o infrastrucura foarte buna. Aici  putem incadra ,in special ramura imobiliara si cea de masini,ca fiind o afacere de lux,care aduce venit colosal orasului.

Zona de Guomao, este recunoscuta ca fiind noul nucleu al vietii economice si financiare al orasului, cu  birouri si sedii corporative ale mai multor companii regionale, mall-uri, magazine  si  case de lux.  Wangfujing si Xidan sunt strazile renumite pentru shopping.

Beijing reprezinta punctul culminant al planificarii traditionale,  oras chinezesc unde sunt introduse palatele imperiale de Kaifeng si Nanjing. Limba vorbita este chineza, dar si dialectul Mandarin.

Beijing, China at the Imperial City north gate.

Clima  din Beijing este una continentala  si este influentata de altitudine redusa. Temperaturile oscileaza intre  minim -5 ° C si la maxim  30 ° C .

Locurile care sunt des vizitate de turisti sunt: Palatul de Vara, Ruinele Vechiului Palatul de Vara, Zhonglou si  Gulou. De asemenea  Opera Peking  este una dintre cele mai mari expresii culturale chineze,care ofera o reprezentare  de teatru aparte de cele  moderne.

Orasul este locul cladirilor vechi de zgarie-nori  imensi. Cele mai cunoscute atractii  istorice  sunt extinderea  Marelui  Zid Badaling, Palatul de Vara si Orasul  Interzis.

Exista  multe alte forme de arhitectura moderna, remarcabile in Central Business District din Beijing.

Bucataria din Beijing este una traditional, in  stil  Mandarin numit si “Peking Duck”,unde se pot degusta numeroasele varietati culinare,atat cele traditionale cat si cel moderne.  Casele de ceai cum le numesc locanicii, ofera o gama variata de ceaiuri chinezesti, unele chiar scumpe cu diferite arome.

Beijing  poate sa fie locul unde puteti  viziona centrele istorice,sa experimentati bucataria  traditionala  si sa descoperiti  orasul.