Blogul lui Kulla

Am primit în dar, de ziua mea, cel mai trasnit cadou: un implant de păr!

Anul acesta de ziua mea, am primit cel mai neobișnuit cadou – un implant de păr, în dar de la părinții mei.

N-aș fi crezut vreodată că părinții mei, la vârsta lor, vor reuși să țină pasul cu timpurile mai bine ca mine. Mă consideram o persoană modernă, care este la curent cu noutățile din anumite domenii. Anul acesta însă, în ziua aniversării mele, părinții mei mi-au arătat că întotdeauna este loc pentru mai bine.

Dar să vă spun ce mi-au făcut și cum au reușit ei, la 70 de ani, să mă convingă pe mine, la 35 de ani, să optez pentru implantul de păr ca să-mi rezolv problemele de cădere a părului.

Ei bine, am această problemă de câțiva ani. De fapt, cred că nu împlinisem 27 de ani când am sesizat că prezint semne ale chelirii timpurii. A început de la frunte, linia frunții retrăgându-se tot mai mult până am ajuns, la 30 de ani, să am tot creștetul capului lipsit total de păr.

Practic, aveam păr doar pe lateralele capului. Ziua, la birou, îmi purtam chelia așa cum era ea, iar în timpul liber aveam capul acoperit cu o șapcă.

Toți prietenii mei îmi spuneau să apelez la implantul sau transplantul de păr. Cea mai înverșunată era sora mea, care îmi spunea, la mesele din familie, de față cu părinții, că o să rămân neînsurat din cauza lipsei părului.

Taică-meu mă sfătuia să mă tund la chelie, iar mama îmi cumpăra șepci când mergea în concedii.

Ca să-mi ascund nemulțumirea față de felul în cum arătam, devenisem ironic la adresa mea și faceam glume când cineva deschidea subiectul părului meu.

Bineînțeles, am studiat cauzele căderii părului și am căutat soluții de rezolvare însă, cele cu rezultate excelente erau cele înregistrate în urma unui implant sau transplant de păr.

 

Nu știu de ce am ezitat atâția ani să apelez la această procedură. Știam că metoda de implant de păr s-a dovedit a fi soluția salvatoare pentru milioane de barbați din întreaga lume. Știam și că datorită tehnologiei avansate, pacienții pot opta pentru proceduri diferite de implant de păr precum: transplant de păr prin metoda FUE, implant de păr cu vaccinare sau transplant de păr asistat robotic.

Pe mine mă speria ideea de a mi se extrage fire de păr din zona cefei și, ulterior, acestea să-mi fie implantate în scalp, în porțiunea cu chelie. Probabil, în subconștientul meu, speram ca într-o zi părul să înceapă să crească. Ce mai încolo și încoace, mă temeam de spital, intervenție și gândul că un medic ar putea acționa pe scalpul meu.

 

Nu știam însă ce surpriză îmi pregăteau ai mei. Anul acesta, de ziua mea, în luna februarie, mi-au făcut cadou un implant de păr.

Ideea i-a aparținut tatei, iar mama și sora mea i-au fost complici. Soră-mea a verificat pe internet dacă profilul meu se potrivește acestei intervenții. Părinți au mers la o sedință de consiliere la Spitalul Esteworld, din București, au discutat cu consilierul medical și au achitat intervenția. Și, iată-mă la o săptămăna după ziua mea cum alergam să îmi fac pașaportul ca să plec in Turcia, la Spitalul Esteworld, unde am fost supus și am făcutun implant de păr.

În secret, ai mei se ocupaseră de toate detaliile așa că mi-au pus într-un plic toata documentația necesară.

Am aflat că:

  • Transplantul de păr nu necesită internarea în spital.
  • Perioada de recuperare după implantul de păr este foarte mică și majoritatea pacienților își reiau activitățiile normale și se întorc la muncă după 1-2 zile de tratament.
  • La externarea din Spitalul Esteworld, din Turcia, voi primi recomandări privind modul de spălare, șamponare și îngrijire a părului și scalpului, un tratament medicamentos pe care îl voi urma și că voi renunța o perioadă la activitățile fizice.

Este adevărat, procedura provoacă o durere medie, însă, aceasta este supravegheată prin medicație. În spital am stat căteva ore. După o lună și jumătate părul implantat a început să cadă, după care, în mod natural începe să crească unul nou și puternic.

După șase luni de la intervenției se putea observa o transformare majoră la nivelul scalpului meu.

Toată lumea m-a întrebat de costuri, dar cum în cazul meu acestea au fost acoperite de părinți le-am spus ce am aflat în spital. Costul intervenției diferă de la pacient la pacient, în funcție de pachetul de servicii ales și numărul grefelor care urmează să fie extrase și implantate ulterior. Procedura de implant de păr costă în jur de 1.750- 2.000 de euro, cea mai scumpă fiind cea prin metoda FUE.

Aceasta este povestea implantului meu de păr realizat la Spitalul Esteworld din Turcia, procedură plătită și primită în dar de la părinții mei.