Blogul lui Kulla

Există viață pe alte planete?

Odată cu dezvoltarea noilor tehnologii, omenirea a început să adune tot mai multe dovezi care ar putea sugera că există viață și pe alte planete din proximitatea Pământului. Specia noastră este prea tânără și încă slab dezvoltată din punct de vedere tehnologic pentru a desluși și a da un sens tuturor lucrurilor pe care nu le înțelegem.

Vestea bună este că noi cunoaștem mai multe informații decât au știut vreodată generațiile trecute. Exoplanetele, adică acele planete care orbitează în jurul altor stele și care îndeplinesc cele mai multe condiții pentru a susține viață, se găsesc din abundență în galaxia noastră. Cercetătorii au anunțat de multă vreme teoria conform căreia viața, în cea mai primitivă formă a sa, ar putea fi următorul pas în evoluția cosmică după formarea planetelor. Deși a rămas la nivel de teorie, noi idei despre originea planetară și descoperirile recente în chimie au alimentat convingerile oamenilor de știință.

Prima exoplanetă a fost descoperită cu mai bine de un sfert de secol în urmă. În 1992, un grup de astronomi a identificat o serie de planete în jurul stelei Lich, un corp ceresc luminat care care emite radiații la intervale neregulate foarte scurte. La câțiva ani distanță, două echipe științifice au descoperit prima exoplanetă care efectua mișcări de rotație în jurul unei stea care se aseamănă destul de mult cu Soarele.

Această descoperire a reprezentat un moment semnificativ în istoria astronomiei, deoarece specialiștii au fost cu un pas mai aproape în a descoperi viață dincolo de granițele sistemului nostru solar. De atunci, comunitatea științifică a reușit să identifice mii de exoplanete în numeroase misiuni spațiale, grație progreselor tehnologice. Dacă vreți să aflați mai multe informații despre misterele universului, despre ultimele descoperiri și încercările umanității de a cuceri cosmosul, accesați thetech.ro