Categories
Uncategorized

Evoluția jocurilor din ultimul timp

Nu sunt un fanatic al jocurilor video, însă există momente în care aș vrea să fac doar asta, iar unul dintre motivele pentru care majoritatea adolescenților de astăzi își petrec ore întregi în fața calculatorului este efectul adrenalinei. Jocurile video au efectul de a ne transpune într-o lume virtuală, în care deciziile pe care trebuie să le iei și strategiile pe care le pui în practică își pot garanta șansa de a deveni foarte bun la ceva.

Deși majoritatea părinților sunt de părere că orele petrecute în fața calculatorului dăunează grav sănătății, reprezentând, în același timp, un impediment major în crearea relațiilor sociale, gamerii sunt unele dintre cele mai inteligente persoane pe care le cunosc. Jocurile îți dezvoltă, printre altele, acuitatea, spiritul de echipă, strategia, percepția, simțurile, dexteritatea și o serie de capabilități extraordinare din domeniul tehnologic. Cu toate că aceste atuuri dobândite par să convingă orice adult să-și lase copilul să se joace jocuri video, realitatea este alta. Ceea ce nu știu părinții este că jocurile video, în special cele agresive, te fac mai puternic și te ajută să-ți depășești fricile.

În topul jocurilor mele preferate, Assassin’s Creed Valhalla se află în cap de listă. Povestea se desfășoară pe mai multe planuri, acțiunea fiind inspirată de raidurile vikingilor de la acea vreme. Este un joc dedicat în special pasionaților de mitologie nordică, dar care și-au imaginat măcar o dată cum ar fi să lupte braț la braț cu fiii lui Ragnar Lothbrok pe meleaguri îndepărtate. Mai mult decât atât, este un joc de strategie și iscuțime, unde cel mai bun câștigă. Mulți critici l-au considerat un joc educativ, prin simplul fapt că transpune jucătorul într-o cultură cu totul și cu totul deosebită.

Ceea ce am observat de-a lungul timpului este faptul că utilizatorii din spatele consolelor își pot aduce propriul aport de imaginație și skilluri. Există jocuri care își permit să te implici mai mult decât ai crede. Pentru a înțelege mai bine cum stau de fapt lucrurile, am luat legătura cu Laurențiu, un prieten din copilărie. Ascensiunea către jocurile video a început să crească odată cu vârsta de 14 ani, iar în prezent, pasiunea pentru lumea virtuală a început să-i aducă bani frumoși din streaming. Spre surprinderea mea, există numeroase comunități de gameri care pur și simplu petrec ore întregi în fața unui calculator, urmărind mișcări și strategii abordate de alții în timp real.

Primul meu joc video a fost Disney’s Hercules, cunoscut în Europa sub numele de Action Game Disney Featuring Hercules, o producție lansată pe 20 iunie 1997 de Disney Interactive. Nu sunt un mare jucător, însă nici în ziua de astăzi nu cred că aș putea trece peste furia centaurilor, dezlănțuită în nivelul 3. Pentru mai multe informații și noutăți din domeniul jocurilor video puteți accesa site-ul thegames.ro.