Blogul lui Kulla

Efectele pozitive ale vinului alb pentru sanatatea ta

Putine persoane stiu faptul ca vinul alb are numeroase calitati de exceptie, deoarece vinul rosu a acaparat atentia tuturor. Acest lucru se datoreaza faptului ca vinul rosu este considerat cel mai sanatos sortiment de vin, gratie substantelor benefice din compozitia sa, precum si antioxidantilor. Asadar, majoritatea persoanelor aleg vinul rosu, fara a fi complet informate referitor la beneficiile oferite de vinul alb. Tocmai de aceea, in acest articol vom prezenta beneficiile consumului de vin alb.

Beneficiile vinului alb

Vinul alb este mai usor de digerat decat cel rosu, iar in multe situatii este recomandat si celor care sufera de anumite afectiuni. Spre exemplu, daca suferi de hipertensiune, ar trebui sa stii ca vinul alb te poate ajuta la sustinerea sanatatii cardiace, prin normalizarea ritmului cardiac.

De asemenea, vinul alb contribuie la reglarea metabolismului si mentine colesterolul in parametri normali.

Datorita antioxidantilor continuti, vinurile albe au capacitatea de a mentine plamanii sanatosi si eficienti. Antioxidantii din vinul alb au rolul de a impiedica deteriorarea plamanilor, provocata de radicalii liberi.

In mod evident, pentru a te bucura de aceste efecte pozitive ale vinului alb, trebuie sa-l consumi cu masura.

Efectele pozitive ale vinului alb pentru silueta ta

Daca iti doresti sa bei ceva si sa ai, in acelasi timp, grija de silueta ta, ar trebui sa stii ca vinul alb contine un numar redus de calorii. Asadar, cu toate ca in majoritatea dietelor alcoolul este contraindicat, vinul alb poate fi alegerea perfecta. Ne referim, desigur, la un consum moderat, in special atunci cand esti la dieta de slabire.

Un pahar de vin alb poate fi exceptia de la regula in cazul dietei tale, mai ales daca iei in considerare faptul ca vinul alb contribuie la arderea grasimii corporale. Iar daca iti doresti sa reduci pofta de mancare, iti recomandam sa savurezi un pahar chiar inainte de masa.

Un pahar de vin alb are un continut caloric scazut, in comparatie cu berea sau alte bauturi alcoolice.

Daca iti doresti sa incerci vinuri albe de exceptie, medaliate la concursurile interne si internationale, iti recomandam sortimentele de vin alb de la Crama Budureasca.

Asadar, atunci cand vrei sa te rasfeti, alege un vin alb din portofoliul Budureasca si bucura-te de o masa sanatoasa. Vinul alb poate fi consumat alaturi de preparate usoare, cum ar fi pastele, salatele, legumele gratinate sau preparatele din peste si pui.