Blogul lui Kulla

Dezamagirile in dragoste, tot mai intalnite

Din nefericire, traim intr-o lume tot mai falsa, in care este importanta intotdeauna opinia celorlalti, fara ca acestea sa conteze de fapt, motiv pentru care apar si diferite stereotipe, care ajung sa ne dicteze viata de zi cu zi. Aceasta situatie poate fi intalnita si in viata personala, acolo unde exista o presiune a celorlalti ca totul sa fie roz si sa mearga ca pe roate, in ciuda faptului ca aceste cazuri nu sunt atat de comune pe cat ne-am astepta, iar orice cuplu ajunge si in impas la un moment dat.

Astfel, mitul foarte popular in lumea in care traim, este preluat cel mai probabil din cartile citite si din filmele vazute, iar totul incepe din perioada adolescentei, intrucat cei tineri sunt si cei mai vulnerabili, care tind sa creada majoritatea lucrurilor pe care le vad la televizor. In schimb, avand anumite asteptari impuse de societate, cei care nu isi vad dragostea implinita ajung sa se sufere perioade lungi de timp, cu toate ca, in realitate, nu exista motive intemeiate pentru aceasta suferinta.

Cu alte cuvinte, fiecare persoana este in cautarea jumatatii, insa daca cineva nu se dovedeste a fi marea iubire, acest lucru nu este o tragedie, iar dezamagirile in dragoste nu ar trebui sa fie atat de des intalnite. De asemenea, nu trebuie omis nici faptul ca traim intr-o lume online, petrecandu-ne foarte mult timp in acest mediu, motiv pentru care nu putem sa cunoastem o persoana ca in realitate, iar atunci cand se leaga o stransa relatie de prietenie online, in realitate s-ar putea sa fie doar o alta dezamagire.

Fata adevarata a unei persoane se poate vedea doar in realitate, iar retelele de socializare, filmele, cartile si societatea impun niste idei, dar acestea nu trebuie respectate, scopul nostru final fiind acela de a fi fericiti.