Blogul lui Kulla

Cum să crești voiajori sănătoși și puternici?

Pentru mulți dintre noi este în continuare un mister modul în care ceea ce am numi noi niște simple păsări aspectuoase devin adevărați campioni de curse. Traseul pe care îl parcurg porumbeii în atingerea performanței nu este unul simplu și nicidecum ușor. Acesta prezintă dificultăți atât pentru păsări, cât și pentru cei care le cresc și le antrenează.

Dacă vă întrebați în ce constă procesul de pregătire pentru concurs, trebuie să vă pregătiți pentru un răspuns considerabil de lung și complex, deoarece nu este vorba doar de hrană și ”dragostea” pe care o presupune orice pasiune. În discuție intră totalitatea aspectelor pe care le presupune o bună creștere și o sănătate de fier.

De ce suplimente au nevoie porumbeii de curse?

Fragilitatea sănătății porumbeilor trebuie să fie unul dintre elementele pe care se pune cel mai mult accent în pregătirea acestora pentru curse. Există numeroase boli pe care le pot contacta în timpul concursurilor și nu numai. Dacă crescătoria îți este vizitată de alte păsări infestate cu diverse bacterii, șansele ca păsările tale să rămână sănătoase depind de suplimentele pe care le-ai administrat de-a lungul timpului.

Pornind de la întărirea metabolismului, până la creșterea anduranței, suplimentele joacă un rol esențial în pregătirea pentru concurs. Dacă vrei ca păsările tale să fie printre cei care ajung primele acasă, trebuie să alegi cu grijă suplimentele potrivite. În cadrul magazinului online ColumboVet poți găsi produse realizate de către brandurile de top din acest domeniu: CEST PHARMA, ROHNFRIED sau Belgica De Weerd.

Când trebuie administrate suplimentele pentru porumbei?

  • În perioada de creștere a puilor – pentru a asigura supraviețuirea și o sănătate cât mai stabilă noilor veniți în crescătorie, trebuie să ai în vedere administrarea timpurie a anumitor suplimente și vitamine. Astfel, aceștia se vor dezvolta fără a întâmpina riscurile contaminării cu anumiți viruși.
  • În perioada de pregătire pentru concursuri – antrenamentele presupun consumul unei cantități de energie considerabile și pentru a fi sigur că resursele sunt suficiente, este nevoie de mai mult decât o alimentație corespunzătoare. În timpul pregătirilor, este important ca păsările să beneficieze de tot ajutorul pentru a putea face față eforturilor intense la care vor fi supuse.

ColumboVet este alături de tine

Pentru a avea parte de certitudinea că produsele achiziționate sunt de cea mai bună calitate și prezintă siguranță pentru păsările tale, este important să apelezi la magazinele de specialitate, iar dacă dorești ca aceste cumpărături să nu ducă la o gaură în buget, îți recomandăm să ne vizitezi pagina web numită columbovet.ro.

Vei găsi suplimente pentru porumbei care să te ajute să îți pregătești echipa pentru concurs, dar și care te vor ajuta să păstrezi sănătatea voiajorilor tăi la un nivel cât mai ridicat.