Blogul lui Kulla

Cum obții un machiaj metalic cu ajutorul pigmenților cosmetici

Dacă îți dorești un look deosebit și original, poți să încerci un machiaj cu efect metalic. Cu ajutorul pigmenților cosmetici, poți obține o strălucire intensă pe pleoape sau pe buze, care va atrage cu siguranță toate privirile. În acest articol, vom prezenta câteva trucuri pentru a obține un machiaj perfect cu efect metalic. Cumpărați pigmenți cosmetici de pe Rainbow Glam și creați-vă propriul stil cu care să ieșiți în evidență de fiecare dată. 

Alegerea pigmenților

Primul pas în a obține machiajul dorit este alegerea pigmenților potriviți. Există o varietate de produse pe piață, care oferă diverse grade de strălucire și intensitate. Dacă dorești o culoare mai puternică, poți alege un pigment cu o bază mai închisă, cum ar fi negru sau maro, care va accentua luminozitatea culorii. Dacă preferi un look mai subtil, poți opta pentru un pigment cu o bază mai deschisă, cum ar fi auriu sau argintiu. 

Baza machiajului

În general, pigmenții cu o bază albă sau argintie se potrivesc cel mai bine cu tonurile reci, în timp ce pigmenții cu o bază aurie sau roșiatică se potrivesc cu tonurile calde. Pentru a obține un machiaj cu efect metalic intens, este important să aplici o bază corespunzătoare. Poți să folosești una specială pentru pigmenții cosmetici sau poți folosi una obișnuită, care să fie de preferat într-o nuanță neutru sau albă. Aplică baza de machiaj pe pleoape sau pe buze și las-o să se usuce înainte de a aplica pigmentul.

Aplicarea pigmentului pe pleoape 

Aplicarea pigmentului este un pas important în obținerea unui machiaj cu efect metalic reușit. În cazul pleoapelor, poți folosi o pensulă pentru aplicarea fardurilor, dar care să fie curată și uscată. Preia o cantitate mică de pigment pe pensulă și începe să-l aplici pe pleoape, începând de la colțul intern și mergând spre exterior. Poți să aplici mai multe straturi pentru un efect mai intens, dar ai grijă să nu se adune prea mult în pliurile pleoapelor. 

Aplicarea pigmentului pe buze 

Aplicarea pigmentilor cosmetici pe buze poate fi o alegere perfectă pentru cei care doresc mai un aspect seducător. Unele dintre cele mai comune tipuri de pigmenți sunt: minerali, organici și anorganici. Pigmentii minerali sunt, de obicei, realizați din minerale naturale și oferă o gamă largă de nuanțe, de la culori naturale la culori mai intense; pigmentii organici sunt obținuți din substanțe organice și sunt adesea utilizați pentru a crea culori mai vibrante și mai strălucitoare; iar pigmentii anorganici sunt obținuți din substanțe anorganice și sunt adesea utilizați pentru a crea culori mai stabile și mai durabile.