Blogul lui Kulla

Cum îngrijim corespunzător semințele de flori?

Îngrijirea semințelor de flori după ce acestea au fost plantate implică mai mulți pași cheie. Indiferent de florile pe care le-ați plantat cu siguranță există numeroase criterii de îngrijire pe care ar trebui să le aveți în vedere pentru o dezvoltare corespunzătoare a acestora. Bursa de Flori vă pune la dispoziție o selecție largă de semințe de flori din care  să vă alegeți preferatele, iar cu puțină atenție și îngrijire acestea vă vor completa perfect grădina. 

Udă plantele constant 

După ce ați semănat semințele de flori, primul pas esențial este udarea lor. Acest lucru este necesar pentru a declanșa germinarea, care este procesul prin care sămânța încolțește și începe să crească. În timpul etapelor inițiale, patul de semințe trebuie menținut uniform umed, dar nu îmbibat cu apă. Prea multă apă poate provoca putrezirea semințelor, în timp ce prea puțină poate duce la uscarea lor. Frecvența udării poate varia în funcție de tipul de semințe și de climă, dar, de obicei, o udare ușoară o dată pe zi este suficientă. După ce răsadurile au răsărit, continuați să udați, dar reduceți frecvența pentru a permite uscarea stratului superior de sol între udări.

Determinați temperatura potrivită

Diferitele tipuri de semințe de flori au cerințe diferite de temperatură pentru o creștere optimă. Unele preferă condiții mai răcoroase, în timp ce altele se dezvoltă la temperaturi mai ridicate. Este esențial să cunoașteți nevoile specifice ale semințelor de flori pe care le plantați și să le oferiți mediul adecvat. În mod obișnuit, un interval de temperatură de 15-21°C este adecvat pentru majoritatea semințelor. Pentru plantarea în aer liber, luați în considerare temperatura medie din regiunea dumneavoastră în timpul perioadei de germinare și alegeți momentul potrivit pentru plantare. 

Asigurați lumină plantelor

Unele semințe au nevoie de lumină pentru a germina, în timp ce altele au nevoie de întuneric. Cu toate acestea, odată ce au răsărit, toate răsadurile au nevoie de o cantitate bună de lumină pentru a crește. Lumina naturală a soarelui este cea mai bună sursă, dar dacă cultivați semințe în interior sau într-o regiune cu lumină solară limitată, este posibil să fie nevoie să folosiți lămpi de cultură. În mod ideal, răsadurile ar trebui să primească aproximativ 14-16 ore de lumină pe zi.

Controlați creșterea buruienilor

Buruienile sunt plante nedorite care concurează cu semințele de flori pentru resurse. Acestea pot împiedica creșterea prin absorbția de apă, nutrienți, lumină și spațiu. Este important să controlați buruienile pentru a vă asigura că semințele au cele mai bune șanse de a crește. Smulgerea manuală este o metodă eficientă pentru grădinile mici, în timp ce săpatul sau plivirea pot fi, de asemenea, utilizatăe pentru a suprima creșterea buruienilor.