Categories
Uncategorized

Cum arata viata unui varstnic intr-un centru de batrani?

Vine un moment in vietile noastre cand trebuie sa ne manifestam cum stim mai bine grija si afectiunea pentru cei dragi cum putem mai bine. Dar, totusi, ce facem atunci cand timpul ne este vrajmas si nu putem sa le mai acordam aceeasi atentie ca odinioara? Se pare ca cea mai buna solutie vine din partea unor centre de ingrijire batrani, a caror specific profesional este acela de a avea grija de persoanele care au nevoie de ingrijri speciale si, mai presus de toate, au nevoie de afectiune permanenta, socializate si un mediu de trai care sa le confere siguranta. A apela la ajutorul unor centre de ingrijire batrani poate parea putin bizar pentru unii dintre noi, mai ales din cauza faptului ca, in Romania, s-a impregnat adanc asocierea azilului de batrani cu comportamentul de abandonare.

Mai pe scurt, copiii care aleg sa isi duca parintii aflati la varsta batranetii intr-un azil de batrani sunt catalogati ca fiind nepasatori si indiferenti cu acestia. Ei bine, lucrurile trebuie privite cu mai multa indulgenta si, totodata, obiectivitate. Azilul de batrani nu este sinonim cu abandonul, caci aceia care aleg un centru de ingrijire pentru batrani aleg, de fapt, un trai mai bun, un trai in care oamenii dragi din viata lor pot avea parte de ingrijire specializata, hrana sanatoasa in mod constant, verificari medicale periodice si constante si, mai presus de toate, de socializare. Batranii nostri au nevoie mai mult decat de orice de socializare, au nevoie sa simta ca inca mai conteaza si nu fac umbra pe pamant degeaba. Faptul ca alegeti sa le conferiti un trai decent intr-un camin de batrani este un lucru de apreciat. Aceasta decizie implica iubire, empatie si dorinta de a-i sti mereu bine, in siguranta.

Acestea fiind spuse, la Camin de Batrani, un centru pentru varstnici situat la doar 15 kilometri de Bucuresti, veti gasi tot cea ce aveti nevoie pentru a le oferi parintilor sau bunicilor dumneavoastra un trai cat se poate de decent. Iar in cazul in care va intrebati de ce am ales o oarecare distanta fata de vacarmul din capitala, trebuie sa stiti ca am ales sa ne desfasuram activitatea langa Bucuresti pentru ca ne dorim sa le oferim varstnicilor un trai linistit, departe de claxoane, strigate, tipete si haosul specific mediului urban. Mai mult decat atat, posibilitatea de a putea petrece zile in aer curat, alaturi de alte persoane de varste apropiate poate deveni realitate aici, unde am amenajat spatii speciale pentru ca cei in varsta sa poata iesi afara si sa se relaxeze inspirand din aerul curat al naturii, devenind mai tineri in suflet savurand din prospetimea naturii mereu plina de viata.