Blogul lui Kulla

Cum alegem sistemul de racire potrivit?

Temperaturile extreme reprezinta o problema in toate colturile tarii, unde vara oricine cauta un loc la umbra pentru a se racori, in timp ce iarna sunt preferate spatiile inchise pentru mai multa caldura. Insa un grad sporit de confort poate fi asigurat foarte simplu cu ajutorul unui aparat de aer conditionat ieftin, accesibil pentru toate buzunarele si care aduce numerose alte avantaje. Folosite atat in mediul comercial si industrial, precum birouri sau centre comerciale, dar si in locuinte, astfel de sisteme reprezinta o adevarata necesitate in ziua de azi. In schimb, pentru a avea siguranta celei mai bune alegeri, orice persoana ar trebui sa tina cont de cate aspecte.

Marimea conteaza

Este esential sa se stabileasca necesitatile si sa se aleaga o varianta ideala pentru spatiul care se doreste a fi racit. Astfel, cele mai puternice modele de aer conditionat ieftin sunt potrivite pentru birouri sau camere foarte spatioase, in timp ce pentru un living de circa 10 metri patrati o putere mare nu este justificata si nici nu dezumidifica aerul asa cum ar trebui, in timp ce consumul de energie este mai ridicat.

Amplasarea sistemului

Ar trebui sa existe o distanta potrivita intre unitatea interna si cea externa pentru a nu afecta performantele sistemului, intre 3 si 15 metri, insa intotdeauna se recomanda consultarea unui specialist care va sti sa se adapteze in functie de situatia prezentata. Mai mult, unitatea interna nu ar trebui sa emita aerul direct catre scaune, fotolii, birouri sau canapele, deoarece locuitorii ar putea avea de suferit.

Intretinerea conteaza

Pentru o durata cat mai mare de viata, un aparat de aer conditionat ieftin ar trebui intretinut asa cum se cuvine, adica prin folosirea in cele mai bune conditii, fara a se pune accent pe cele mai mici valori de 16 grade, filtrele de aer sa fie inlocuite sau curatate periodic, insa sistemele ar trebui verificate ocazional de catre specialisti.