Categories
Uncategorized

Cu ce putem înlocui consumul de ciocolată?

De Crăciun primim ciocolată și batoane și bomboane. De Ziua Îndrăgostiților primim iar ciocolată. La ocazii servim din nou dulciuri, în zilele obișnuite ne satisfacem pofta de dulce tot cu produse din ciocolată. Cert este că sărbătorile și dulciurile par indisolubil legate, motiv pentru care ar trebui să ne întrebăm dacă aceste cantități ne fac mai mult rău decât bine.

Pentru a înțelege efectele pe care le are ciocolata asupra organismului nostru, thelife.ro ne explică ce este mai exact acest produs delicios și de ce simțim nevoia de a o consuma în exces. Ciocolata este un amestec de cacao măcinat și prăjit și îndulcit. Oamenii din întreaga lume, dar mai ales cei din Europa și SUA consumă peste 3 milioane de tone de boabe de cacao. Potrivit unui sondaj, consumul de ciocolată nu numai că te face să te simți bine, dar poate avea efecte bune sau rele pentru inimă și creier, în funcție de cantitățile ingerate.

Dacă vă numărați printre persoanele care mănâncă ciocolată excesiv, nutriționiștii au venit cu câteva sfaturi. Iată cu ce o puteți înlocui: încercați să amestecați pudra de cacao cu lapte de migdale sau de nucă de cocos pentru o ciocolată caldă de casă; puteți adăuga o linguriță de iaurt grecesc simplu sau vanilat sau ca adaos la smoothie-ul preferat. Pudra de cacao poate fi folosită și în mâncăruri sărate, mai ales în multe preparate tradiționale mexicane, iar pentru o gustare crocantă, încercați migdalele pudrate cu cacao. Stropiți ușor migdalele cu miere și rulați-le în pudră de cacao.

Roșcovul poate fi, de asemenea, un înlocuitor ideal. Pentru cei care nu au auzit până de această plantă, este o păstaie tropicală care provine dintr-un copac din Marea Mediterană. Pulpa sa este prăjită și măcinată într-o pulbere fină, care are un gust destul de asemănător cu pudra de cacao. Planta este săracă în grăsimi și bogată în fibre. Spre deosebire de boabele de cacao, roșcovul are un conținut ridicat de calciu și nu conține cofeină sau teobromină.