Categories
Uncategorized

Cu ce ne mai poate surprinde Elon Musk în 2022?

Elon Musk este un personaj complex, de o inteligență aparte, dovedită prin intențiile sale de a schimba lumea, invocând căi mai puțin accesibile pentru oamenii obișnuiți. Începându-și cariera ca inginer, Musk a evoluat ca proiectant industrial, inventator, programator, antreprenor tehnologic și filantrop, însă este cunoscut mai mult pentru proiectele sale inovatoare, clasându-se în topul celor mai mari dezvoltatori în domeniul tehnologic.

This image has an empty alt attribute; its file name is alpinea110coloredition.jpg

În prezent, la vârsta de 50 de ani, Elon Musk este fondatorul, directorul general și inginer șef al SpaceX, o companie privată din Statele Unite ale Americii dedicată realizării de vehicule pentru transport în spațiul cosmic, dar ocupă și statutul de cofondator,director executiv și arhitect de produs algigantului Tesla, companie producătoare de vehicule electrice de înaltă performanță, cu sediul în Silicon Valley.

Fără îndoială, Musk este un titan al tehnologiei moderne care s-a remarcat în multe domenii, însă realizările din segmentul auto au revoluționat economia bazată pe industriile electrificate. Mașinile Tesla sunt considerate cele mai bune vehicule electrice produse la nivel mondial, motiv pentru care se bucură de o popularitate sporită, mai ales acum, când producătorii auto fac mari eforturi de a-și electrifica întreaga gamă.

Noile reglementări în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon încep să prindă autoritate în rândul companiilor, astfel că majoritatea încearcă să abordeze soluții cât mai eficiente pentru a face trecere spre o tehnologie verde. În acest sens, gigantul american este cel mai mai bun exemplu încă din 2005, de când a lansat prima mașină sport 100% electric, Tesla Roadster a cărei generații au continuat să iasă până în 2009. Ulterior, compania a produs un al doilea vehicul, de data aceasta un sedan de lux cu emisii zero, cunoscut în întreaga lume ca Tesla Model S și care a trecut pragul de 75.000 de unități vândute în 2015. În prezent, Elon Musk continuă planurile sale de dezvoltare pentru Model X, Model Y și Model 3, menținându-și supremația pe piața vehiculelor electrice.

Având în vedere că fiecare model din gama producătorului a surprins publicul la momentul apariției, fanii Tesla se întreabă ce va mai aduce nou gigantul american. Pentru anul 2022, Tesla se pregătește pentru producția camionetei Cybertruck, o camionetă unică, cu un design diferit de ceea ce am mai văzut până acum. Prototipul electric a fost dezvăluită în 2019, însă lansarea acesteia a fost profund afectată de pandemie și de pe urma crizei de semiconductori.

În ciuda micilor incidente apărute pe șoselele din SUA, mașinile electrice de la Tesla rămân printre preferatele clienților. Deși prețurile sunt pe măsură, comenzile continuă să curgă, iar popularitatea să sporească. Ca de la an la an, producătorul introduce noi actualizări de stil și autonomie. Pentru mai multe articole acceseaza thecars.ro