Blogul lui Kulla

Colantarea este o metoda buna de a avea o masina unica

Fiecare sofer isi doreste ca masina lui sa fie perfecta din toate punctele de vedere, insa exista si situatii inevitabile precum zgaraieturile din parcari, care nu numai ca strica factorul estetic, insa implica si costuri ridicate pentru a fi remediate. Din acest motiv, numeroase persoane au ales serviciul de colantari auto, ce reprezinta o alternativa la vopsirea traditionala si aduce cateva avantaje importante.

Mai multe plusuri

In primul rand, se folosesc autocolante de calitate ce protejeaza vopseaua atat timp cat sunt aplicate, iar cand se doreste inlaturarea lor, acestea nu vor lasa urme. In al doilea rand, pentru a remedia orice zgaraietura este suficienta inlocuirea foliei de pe elementul de caroserie respectiv, totul fiind foarte simplu si implica costuri minime. Rugina apare foarte greu, dar sunt disponibile si mai multe posibilitati de personalizare decat in cazul vopselei obisnuite.

Costuri accesibile

Bugetul este important pentru fiecare dintre noi, iar cei care aleg colantari auto se bucura de economii importante intrucat pentru a colanta o masina de dimensiuni medii este nevoie de circa 1.000 de lei, in timp ce vopsirea aceluiasi autoturism presupune minim 4.500 de lei.

Usor de aplicat

De asemenea, procedura este mult mai rapida decat vopsirea, astfel ca pot fi de ajuns numai cateva ore pentru a colanta integral o masina, alocandu-se circa 15 minute pentru fiecare element. In schimb, este esential ca totul sa fie desfasurat in cele mai bune conditii, in spatii bine pregatite si de catre oameni cu experienta, capabili sa gaseasca intotdeauna cele mai bune solutii.

Durata de viata

Aceasta poate sa varieze in functie de tipul autocolantului ales, insa garantia minima este de 2 ani, iar cei care au nevoie de o perioada mai lunga de atat, pot alege foliile cele mai superioare care se vor prezenta in conditii optime chiar si pana la 5 ani.