Categories
Uncategorized

Ce înțelegem prin limbajul afacerilor internaționale

Studiile relevă încă o dată că diversitatea lingvistică influențează majoritatea deciziilor de management luate de către corporațiile multinaționale moderne. Fără îndoială, practica limbajului de specialitate în încheierea unor afaceri constituie cu mai bine de jumătate din succesul obținut. Felul în care știi să prezinți ideea de afacere sau compania, respectiv modul în care ambalezi posibilele beneficii, te-ar putea ajuta să obții o carieră de succes în semnarea de parteneriate cu diferite firme din întreaga lume.

Pentru a rezuma și a evalua literatura folosită de afaceriști într-o imagine clară și concisă, care să ajute la cercetările viitoare, thebiz.ro a făcut o analiză ce a presupus realizarea mai multor articole despre despre puterea limbajul în afacerile internaționale. S-a constatat că unele adresări uzuale din limbajul afacerist european pot fi ofensatoare sau chiar jignitoare pentru membrii unei comunități arabe, de exemplu. Ideea care stă la baza acestui articol face referire la modul în care limbajul folosit de reprezentanții companiilor la masa de negocieri le poate asigura un contract semnat.

Există prea puține studii care au avut ca obiect de cercetare limbajul în lumea afacerilor. Ar trebui să încurajăm specialiștii să depășească granițele disciplinare și să integreze și să testeze o varietate de teorii din domenii precum psihologia, lingvistica și neuroștiința pentru a obține o înțelegere aprofundată a limbajului aplicat în afacerile internaționale.

Din păcate, antreprenoriatul predat în școli, ca disciplină obligatorie, este la un nivel destul de mediu. Pentru a crea noi generații de vizionari, elevii trebuie să înțeleagă pe deplin mersul lucrurilor în lumea afacerilor, un domeniu plin de încercări, cu suișuri și coborâșuri. Cu cât aceștia cumulează mai multe informații încă de mici, cu atât vor înțelege mai bine conceptele pe care le vor pune în practică ulterior. Frica de eșec și curajul de a încerca să te remarci sunt două considerente fundamentale, dar care, din păcate, nu se regăsesc în programa școlilor.