Categories
Uncategorized

Ce este persuasiunea și cum o poți folosi pe rețelele de socializare?

Având în vedere impactul rapiditatea cu care se mișcă lucrurile în social media, nu putem ignora rețelele de socializare atunci când planificăm campanii de marketing sau când vrem să promovăm orice tip de comunicare. Capacitatea rețelelor sociale de a se „conecta” face parte din aceeași caracteristică. După cum subliniază Hayes, Hendrix și Kumar în cercetările lor, rețelele sociale ne permit să păstrăm legătura cu cei pe care îi dorim. Crearea și susținerea conexiunilor este un punct forte al rețelelor sociale, iar crearea acestora are avantaje evidente pentru dezvoltarea unei campanii.

Potrivit unui articol publicat pe themarketing.ro, ne putem, totuși, confrunta cu o serie de posibile probleme, indiferent de cât de interesant sau util ar fi acest mediu virtual dedicat socializării. Din cauza numărului mare de platforme de socializare și a vocilor asociate, poate fi dificil să-ți faci mesajul auzit sau chiar vocea deasupra celorlalți. Potrivit lui Hays, Hendrix și Kumar, distincția între opinie și informație este destul de dificil de realizat, iar confruntarea ți curcul sunt adesea mai căutate decât noutățile cu substanță actuală și valoroasă.

Organizațiile ar trebui să privească dincolo de „ceea ce prinde acum”, pentru ca găsi noi modalități de a interacționa și de a gestiona diverse sarcini în lumina acestei abordări de utilizare a rețelelor sociale. Unii specialiști au susținut de0a lungul ultimilor ani că social media nu este doar pentru a interacționa cu ceilalți. Altfel spus, aceștia ne încurajează să ne străduim mai mult în a obține „varietatea necesară” în comunicarea noastră, adică potrivirea cerințelor cu tipurile de media.

Am putea construi o colaborare în moduri pe care nu le-am anticipat încă, dacă putem trece peste ideea că Facebook, Instagram, Twitter și alte rețele sociale nu sunt doar pentru conectarea persoanelor din afara mediului de afaceri. Alternativ, putem descoperi că metodele tradiționale de comunicare sunt cele mai eficiente pentru scopurile noastre. În oricare dintre scenarii, extinderea imaginației noastre de comunicare este mai importantă decât simpla extindere a utilizării noastre tehnologice.