Categories
Uncategorized

Care este importanta realizarii unor studii de fezabilitate in demararea unei afaceri in domeniul imobiliar?

Asa cum sugereaza si numele, o analiza de fezabilitate sau, studii de fezabilitate, dupa cum mai este cunoscut procedeul, este utilizat pentru a determina viabilitatea unei idei, cum ar fi asigurarea faptului ca un proiect este fezabil din punct de vedere juridic si tehnic, precum si din punct de vedere economic. De exemplu, in ceea ce priveste ideea de dezvoltare imobiliara, aceste studii de fezabilitate ne pot ajuta sa ne orientam pentru a decide daca un proiect merita investitia – in unele cazuri, este posibil ca un proiect sa nu fie realizabil si nici rentabil pentru nevoile investitorului.  Pot exista numeroase motive pentru acest lucru, inclusiv solicitarea  multor resurse financiare, ceea ce nu numai ca ingreuneaza procesul de concretizare a proiectului, dar, de asemenea, induce si o stare de reticenta pentru investitor, nestiind daca va exista profit in urma demararii unui astfel de proiect de amploare.

Un studiu de fezabilitate bine conceput ar trebui sa ofere un fundal istoric al afacerii sau proiectului, cum ar fi o descriere a produsului sau serviciului, situatii despre contabilitate, detalii despre operatiuni specifice si management, cercetari si politici de marketing, date si analize financiare, reglementari legale si obligatii fiscale. In general, astfel de studii preced dezvoltarea tehnica si implementarea proiectului.

De cealalta parte, atunci cand luam in discutie ideea de studiu de fezabilitate constructii, avem grija sa ne gandim la mai multi factori care pot stabili parametrii necesari in ceea ce priveste rentabilitatea constructiei unor cladiri sau a unei locuinte.

Importanta unui studiu de fezabilitate se bazeaza pe dorinta organizationala de a face lucrurile cat mai bine inainte de a contribui cu resurse umane, timp sau buget. Un studiu de fezabilitate ar putea descoperi idei noi care ar putea schimba complet domeniul de aplicare al unui proiect. Cel mai bine este sa faceti aceste determinari in avans, mai degraba decat sa actionati direct si sa aflati ca proiectul nu va functiona. Efectuarea unui studiu de fezabilitate este intotdeauna benefica pentru proiect, intrucat va ofera o imagine clara a proiectului propus si altor parti interesate. In ceea ce priveste studiile de fezabilitate ce au in vedere investitia in imobiliare, exista studii piata imobiliara, care tocmai asta fac, cerceteaza perspectivele si sansele de reusita ale unei afaceri in acest domeniu.

Prin urmare, acestea ar fi cateva dintre principalele detalii pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand intentionati sa va dezvoltati o afacere in domeniul imobiliar si vrei sa aflati mai multe despre importanta studiilor de fezabilitate. Pentru mai multe informatii si pentru a intra chiar intr-o legatura directa un specialist in domeniu, va recomandam sa accesati pagina noastra web investpoint.ro.