Blogul lui Kulla

Cameră auto de tip oglindă – caracteristici, criterii de selecție și avantaje

Camera auto de tip oglindă este tot mai frecvent întâlnită pe mașinile celor care vor să supravegheze traficul pentru a avea dovezi în cazul unor incidente mai puțin plăcute. Sunt dotate cu display generos, care poate fi utilizat și pentru a observa imaginile surprinse de pe camera din spate, dacă montezi și un astfel de device compatibil.

Când vrei să cumperi o oglindă auto cu cameră trebuie să urmărești o serie de criterii de selecție, pentru a fi cât mai informat într-o astfel de achiziție. Iată ce contează cel mai mult:

  • dimensiunile – este bine să fie cât mai apropiate de cele ale oglinzii din mașină, deoarece astfel montajul se va face mai eficient. În plus, camera de tip oglindă este folosită și ca oglindă retrovizoare, așadar, trebuie să poată fi utilizată cu ușurință și în astfel de scopuri.
  • rezoluția – dacă vrei să ai parte de imagini cât mai clare, trebuie să achiziționezi un device cu o rezoluție cât mai bună. Având în vedere modul în care a evoluat tehnologia, ar trebui să alegi un model cu rezoluție cel puțin Full HD.
  • unghiul de filmare – dacă vrei să ai cadre cât mai largi, dar să nu fie distorsionate, unghiul de filmare nu trebuie să depășească valoarea de 170 de grade. Cele mai frecvente modele au între 140 și 170 de grade.
  • memoria – memoria internă a camerei este de regulă foarte mică, motiv pentru care, la acest capitol ar trebui să te intereseze mai mult ce valori sunt acceptate în ceea ce privește capacitatea cardului MicroSD pe care va urma să îl folosești.
  • funcțiile utile – cele mai apreciate aspecte din acest punct de vedere sunt: vederea pe timp de noapte, monitorizarea la parcare, GPS, înregistrare în buclă, wireless sau Bluetooth.

Camerele de tip oglindă sunt cu siguranță o alegere foarte bună, iar principalele avantaje care ar trebui să te convingă să le cumperi sunt următoarele: surprind imaginile din trafic într-un mod foarte clar, pot fi folosite și ca oglinzi retrovizoare, sunt foarte simplu de montat, pot oferi și asistență la parcare (dacă achiziționezi un kit complet), nu obstrucționează vederea în timpul condusului.

Camere auto de tip oglindă poți achiziționa și din magazinele online, iar în acest sens îți recomandăm DualStore. Pe acest site vei găsi modele de top, de calitate foarte bună, la prețuri corecte. Intră pe site și alege cea mai bună variantă pentru tine. Ține cont de cele menționate mai sus, iar dacă ai nevoie de detalii suplimentare, reprezentanții magazinului îți stau la dispoziție.