Blogul lui Kulla

Atractii si puncte turistice din Belgrad

Capitala Serbiei, Belgrad, a evoluat considerabil in ultimii ani si pare ca si-a uitat trecutul tumultuos, oferind astazi turistilor si localnicilor o multime de atractii si activitati, de la plimbari pe malul Dunarii, la vizitarea celor mai importante muzee sau gustarea unor bucate traditionale intr-unul din restaurantele din centrul vechi. Totodata, aici se gazduiesc si nenumarate festivaluri internationale, astfel ca cei care aleg bilete avion Belgrad, cu siguranta, nu vor fi dezamagiti de posibilitatile care ii asteapta.

Casa Florilor

Josif Broz Tito este cel care a condus iugoslavii in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, iar cativa ani mai tarziu a devenit presedintele tarii, fiind un important lider respectat la nivel mondial. Astfel, acesta a fost inmormantat in 1980 in Casa Florilor, cunoscuta si sub denumirea de Mausoleul lui Tito, monument ridicat in 1975 pentru a servi drept gradina de iarna.

Turnul Gardos

Acesta mai este cunoscut si sub numele de Turnul Mileniului sau Turnul lui Janos Huniadin, un erou ungar care a murit in acest loc in urma cu patru secole, unde initial fusese ridicata o fortareata. Turnul a fost ridicat in 1896, iar ruinele inca pot fi admirate si astazi, fiind unul din cinci turnuri construite de catre ungari pentru a celebra 1.000 de ani de la conducerea regiunii.

Muzeul Nikola Tesla

Nikola Tesla este unul dintre cei mai importanti oameni de stiinta ai lumii, fiind cunoscut pentru inventarea aerului conditionat si alte aparate electrice, astfel ca 100 de ani mai tarziu a aparut si masina electrica care ii poarta numele, Tesla. Originar din Belgrad, exista un muzeu dedicat acestuia, unde vizitatorii au ocazia de a admira mii de documente, carti, imagini si desene, alaturi de multe colectii, astfel ca cine alege bilete avion Belgrad nu are cum sa rateze muzeul Nikola Tesla, fiind amplasat chiar in inima orasului.