Categories
Uncategorized

Anvelopele ecologice concepute pentru o mai mare eficiență a vehiculelor electrice

Enso, o companie din Marea Britanie, produce anvelope mai eficiente și mai ecologice pentru vehicule electrice, furnizate direct flotelor pe bază de abonament. Anul trecut, businessul a fost desemnat unul dintre cele mai tari startup-uri din Marea Britanie. În prezent, se confruntă pe piața concurentă cu cinci mari producători de anvelope la nivel mondial, care produc împreună două miliarde de anvelope anual.

Anul trecut, Pirelli, un fabricant de anvelope cu sediul la Milano, a lansat prima sa anvelopă cu sarcină mare (HL) pentru mașinile electrice despre care susține că poate suporta cu 20% mai multă greutate decât un model obișnuită, oferind în același timp niveluri ridicate de aderență și confort de rulare, alături de o autonomie crescută.

Compania este încurajată să mărească durabilitatea anvelopelor, deoarece, spre deosebire de producătorii tradiționali, veniturile nu sunt legate de volum. În plus, rata mai lentă de uzură a anvelopelor va oferi vehiculelor o durată de funcționare mai lungă, reducând astfel timpii de nefuncționare și taxele de înlocuire, extinzând în același timp autonomia vehiculului și ajutând planeta prin reducerea emisiilor.

Mai târziu în acest an, în parteneriat cu producătorul de taxiuri LEVC și Zeti, o companie dedicată finanțării vehiculelor cu emisii zero, Enso va începe să furnizeze cea mai mare flotă de taxiuri din Londra cu anvelopele sale de top pentru vehicule electrice, vizând îmbunătățiri ale autonomiei, precum și reduceri ale emisiilor de anvelope, potrivit specialiștilor de la Autocar.

În afară de modelul său de abonament inovator, avantajul competitiv real al companiei, conform fondatorului Gunnlaugur Erlendsson, este acela că anvelopele produse de Enso sunt mai sustenabile și mai ecologice pentru vehicule electrice. Poluarea cu particule este o problemă semnificativă pentru mașinile electrice, deoarece greutatea face ca anvelopele să se uzeze cu până la 20% mai repede, conform unei analize Morgan Stanley. Dacă vreți să fiți conectat la toate noutățile din industria auto, accesați thecars.ro.