Blogul lui Kulla

5 greseli in aranjarea mobilei

Sunt multe decizii pe care trebuie sa le iei pentru a decora o camera. Insa, poate cea mai importanta nu consta in ce elemente sa cumperi, ci cum le vei aseza in camera. O adevarata corvoada, nu-i asa?

Pentru a veni in ajutorul tau, iata cele mai comune greseli care apar in aranjarea mobilei:

  1. Cumperi mobila dinainte

Inainte de a cumpara piesele de mobila, organizeaza vizual camera pe hartie! Altfel spus, masoara camera pentru a sti daca incap elementele pe care ti le doresti.

Lasa spatiu suficient pentru o deplasare usoara in camera, sa poti trage un scaun cand este nevoie si sa aranjezi piesele in asa fel incat spatiul sa fie functional.

In plus, in zilele noastre, exista diferite programe online user-friendly, de deisgn interior pe care oricine le poate folosi pentru a aranja camera asa cum si-o doreste.

  1. Ignori punctul de focalizare

In mod normal, exista un singur punct de focalizare. Dar, exista situatii cand poti avea pana la trei astfel de puncte.

De ce am pomenit de trei? Unul se refera la un punctul de focalizare natural: design-ul geamului, usile glisante din sticla sau o vedere minunata.

Al doilea este un punct de focalizare fix, cum ar fi un semineu.

Cel de-al treilea punct de focalizare este unul nefixat, care va fi creat de felul de felul in care aranjezi piesele de mobiler pentru a scoate in evidenta un accesoriu interesant. De exemplu, un tablou, o fantana artizanala de interior etc.

Insa, pentru cei mai multi dintre noi care avem camere mici, este recomandat un singur punct de focalizare.

In acest caz, punctul de focalizare poate consta intr-o fereastra cu un peisaj frumos, o canapea etc. Aranjeaza mobilierul in asa fel incat sa atraga atentia in acea directie.

 

  1. Asezi mobila in orice unghi

Exista situatii in care acest principiu se poate aplica. In general, insa, daca asezi piesele de mobila pe diagonala poate “actiona” ca un cutit, ce taie din camera.

  1. Nu lasi destul spatiu

Pe langa alegerea potrivita a dimensiunilor la piesele de mobila, tine cont si de usurinta de deplasare prin camera.

Intre canapele si masuta de cafea ar trebui sa existe un spatiu de 45-60 cm. In timp ce, un obiect de arta ar trebui sa aiba 2/3 din marimea obiectului de sub el.

Alege doar acele elemente necesare pentru confort, depozitare si utilitate. Pentru obiectele suplimentare, gaseste o noua “casa” in locuinta ta.

 

  1. Criteriul de functionalitate este ultimul la care te gandesti

Inainte de toate, gandeste-te la scopul camerei. De exemplu, unde asezi televizorul, pentru ca trebuie sa iei in considerare unde sta lumea, cum bate lumina naturala, in ce parte a camerei bate cel mai mult soarele si cum se va reflecta pe televizor.

  1. Dezordinea domina camera

Dezordinea sau aglomeratia vizuala creata de obiecte distrage atentia de la frumusetea unei camere. Cand invitatii intra in camera, ei vad un teanc de hartii pe servanta, jucarii pe jos, sau rufele puse intr-un colt, in loc sa admire canapeaua ta cocheta pentru care ai muncit mult sa o cumperi.

 

Ia lucrurile pas cu pas, stabileste intai scopul camerei, masoara atent spatiul pentru a alege piesele potrivite de mobila si creeaza stilul pe care ti-l doresti.